Dorohoi News Logo

Ficăței trași la tigaie cu ceapă și usturoi

Ficăței trași la tigaie

Ingrediente:
500 gr de ficat propaspat de pui
1 ceapa taiata marunt
2-3 catei de usturoi tocati feliute
1 ceasca de apa sau mai bun ar fi vin alb
sare
piper
cimbru sau busuioc uscat
1 lingurita boia de ardei iute

Mod de Preparare: ficatul de pui spalat si curatat de pielite il tin in lapte pentru cel putin 30 min, astfel se vor elimina toxinele si va fi mai dulce Incingem uleiul in tigaie si prajim putin ficatul scurs de lapte pentru cateva minute cat sa prinda putina culoare si sa nu mai iasa sange adaug ceapa tocata marunt peste ficat si o las sa se inmoaie, adaug si usturoiul, dar avem grija ca usturoiul sa nu se arda pentru ca va da gust amar preparatului am condimentat cu cimbru uscat, boia dulce si piper proaspat macinat. Adaugam o cescuta de apa pentru sos, dar mult mai bun ar fi fost niste vin alb, acoperim tigaia cu capac si lasam sa fiarba bine. La final potrivim gustul de sare, nu am adaugat sare mai inainte pentru ca aceasta intareste ficatul. Se consuma imediat, alaturi de o mamaliguta fierbinte.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web