Dorohoi News Logo

Tartă aperitiv cu kaiser și legume

Tartă aperitiv cu kaiser și legume

Ingrediente:
Pentru aluatul de tarta (crusta):
500 gr faina
60 gr unt foarte rece
1 ou
1 lingura de otet
Un praf de sare
Apa rece (aprox. 50 ml cat sa lege ingredientele)

Pentru umplutura:
100 gr kaiser (taiat marunt)
2 ciuperci champignon (2-3; taiate cubulete)
1 ceapa rosie si una alba (taiate marunt)
1 dovlecel mic (ras pe razatoarea mare si scurs de zeama)
50 gr ardei gras (taiat cubulete)
Sare
Piper
Rozmarin
Boia iute

Pentru sosul de smantana:
4 linguri de smantana
1 ou
Sare
Piper
50 gr cascaval ras

Mod de Preparare: Aluatul se face foarte simplu, faramitam untul cu varful degetelor cu faina, pana rezulta o compozitie nisipoasa, presaram si putina sare, adaugam oul, o lingura de otet si putina apa. Incepem usor sa adunam aluatul intr-o bila, daca mai trebuie apa adaugam dar cantitati mici, pana reusim sa incorporam toata faina. Punem aluatul in frigider pentru cel putin o jumatate de ora. Intre timp pregatim umplutura punand la calit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei toate ingredientele enumerare la Umplutura, amestecam usor si le lasam la foc mic pana cand scade toat sucul de la legume. Intr-o tava de tarta unsa cu ulei, punem foia pe care am intrins-o cu sucitorul, presaram apoi putin cascaval, punem si umplutura pe care o distribuim foarte bine in tava. Smantama o amestecam cu 1 ou, sare si piper si o punem peste umplutura, nivelam, adaugam restul de cascaval. Tava merge in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se va coace si se va rumeni. Se poate servi atat calda cat si rece.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web