Dorohoi News Logo

Plăcintă foietaj cu nucă

Plăcintă foietaj cu nucă

Ingrediente:
9 sau 12 foi de placinta de tip foietaj,
500 g nuci macinate,
5 linguri de zahar,
o mana de stafide,
coaja de lamaie si de portocala,
un sirop din 2 linguri de miere si 2 linguri de apa,
zahar pudra vanilat.

Mod de Preparare: Se face un amestec uscat din nuca macinata, stafide, zahar, coaja de lamaie si de portocala. Foile de placinta se ung cu unt topit fiecare, apoi se impart cate 3-4 foi pentru o rulada. Se impart cate 3 sau 4 foi puse una peste alta si peste ele se pune cate o treime din amestecul de nuci apoi se ruleaza astfel incat sa rezulte 3 rulade care se portioneaza in tava. Se da la cuptorul incalzit aprox. 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce se mai racesc se ung cu un sirop facut din miere si apa incalzita pe foc, inclusiv pe lateral in asa fel incat siropul sa patrunda si inauntru. Apoi se pun pe un platou de sticla, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se servesc calde sau reci.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web