Dorohoi News Logo

Tocăniță de cartofi cu ciuperci

tocanita-de-ciuperci-si-cartofi

Ingrediente:
5-6 cartofi mijlocii,
cateva ciuperci de padure, de tip champignon,
o ceapa,
sare, piper,
zeama de lamaie,
verdeata,
ulei,
smantana sau bulion.

Mod de Preparare: Mai intai am curatat si spalat ciupercile. Daca sunt din conserva, trebuie doar spalate. Apoi le-am stropit cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca la fiert. Am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei direct in tigaia in care urma sa fac mancarea. Dupa ce a devenit transparenta, am pus cartofii si am adaugat apa sa-i cuprinda peste tot, apoi am lasat la foc mic sa fiarba inabusit. Dupa 15-20 de minute de clocot, am adaugat ciupercile taiate si am lasat in continuare inca 10 minute sa fiarba, in acelasi timp potrivind de sare si piper. Daca mai e nevoie de apa, se mai adauga. La urma am inchis focul de la aragaz, am pus o lingura de smantana, am amestecat, si am presarat verdeata tocata pe deasupra. Pentru cine doreste acest fel de mancare de post, in loc de smantana se poate pune una-doua lingurite de bulion cu cateva minute inainte de a inchide focul de la aragaz.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web