Dorohoi News Logo

Supă cremă de morcovi

Supă cremă de morcovi

Ingrediente:
3 l apa
1/2 lingura unt topit
500 g morcov
1 ceapa
4 cartofi mari
1/2 lingurita zahar
sare, unt

Mod de Preparare: Se taie morcovii în felii subtiri si se inabusa într-o cratita cu untul si cu ceapa taiata de asemenea în felii subtiri. Când morcovul a inceput sa se moaie, se pune sarea, zaharul, cateva frunze de patrunjel, cartofii curatati si taiati felii; se toarna lichid, incat si fie acoperit bine. Se lasa sa fiarba cu capac trei sferturi de ora pânela o ora, la foc mic. Se trece zarzavatul prin sita, se adauga din zeama cat trebuie si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se pune o bucata de unt proaspat cat o nuca in supa luata de pe foc. Se serveste cu bucatele de paine prajita în unt.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web