Dorohoi News Logo

Cotlet de porc cu ceapă și sos de muștar

cotlet-de-porc

Ingrediente:
5 cotlete de porc (spalate si sterse)
4 cepe (curatate si spalate)
5 catei mici de usturoi (curatati si spalati)
4 lingurite cu mustar
3 linguri cu ulei
Sare
Piper (proaspat macinat)
Pudra de curry (sau boia de ardei)
150 g. de smantana maturata

Mod de Preparare: Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul. Amestecam ceapa tocata cu usturoiul.
Pregatim un bol in care punem uleiul. Adaugam 2 lingurite cu mustar si amestecam pana la omogenizare. Condimentam cotletele de porc cu sare si piper, pe ambele parti. Ungem carnea de porc cu amestecul de ulei si mustar, tot pe ambele parti. Presaram deasupra fiecarei bucati de carne amestecul de ceapa si usturoi, de data aceasta pe o singura parte. Apasam usor, astfel incat sa se formeze un fel de crusta. Pregatim o tava pentru cuptor in care aranjam cotletele de porc. Introducem tava in cuptorul incalzit la 230 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Pregatim sosul – punem cele 2 lingurite cu mustar ramase peste smantana fermentata. Condimentam cu praf de curry sau boia de ardei si sare. Amestecam bine, pana cand obtinem un sos fin si omogen. Cand cotletele de porc sunt rumenite la baza, iar ceapa usor caramelizata, scoatem tava cu friptura din cuptor. Servim cotletele calde, cu sosul de smantana si mustar.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web