Dorohoi News Logo

Desert de toamnă. Chec cu morcovi

chec

Ingrediente:
morcovi,
2 linguri suc de portocale,
1 lingura brandy,
4 lingurite pesmet,
5 lingurite praf de copt,
5 oua,
30 gr migdale macinate,
175 gr zahar pudra,
60 gr faina,
200 gr zahar brun,
250 gr morcovi

Mod de preparare: Curata morcovii si rade-i pe o razatoare fina. Toarna peste ei 2 linguri de brandy si lasa-i sa se inmoaie in aroma cat timp pregatesti pandispanul. Bate cu ajutorul unui mixer galbenusurile, zaharul si un praf de sare pana cand sunt spumoase. Incorporeaza incet faina, praful de copt, migdalele macinate si morcovii (scursi bine) in compozitia de galbenusuri. La final incorporeaza si albusurile batute spuma. Amesteca incet cu o lingura pana cand se omogenizeaza. Unge cu o lingura de ulei o tava rotunda de prajitura si presara pe ea pesmetul. Scutura bine astfel incat sa acopere toata baza tavii.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web