Dorohoi News Logo

Plăcintă cu mere cu aluat ras

placinta-cu-mere

Ingrediente:
Pentru aluat avem nevoie de:
400 g de faina
2 linguri de miere
3 linguri de zahar
1 ou
1 fiola de esenta de vanilie
1 lingurita de bicarbonat de sodiu stinsa cu putin - otet
120 g de unt

Pentru umplutura:
5 mere (1 kg) si o para
zahar dupa gust
1 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de nucsoara
1 fiola de esenta de vanilie
1-2 linguri de gris

Mod de Preparare: Oul se bate bine cu zaharul pana acesta din urma se topeste. Se adauga mierea, untul topit, bicarbonatul stins si esenta de vanilie si se cerne faina peste compozitia rezultata. Se framanta cateva minute, apoi se inveleste in folie alimentara si se da la rece 1-2 h sau chiar peste noapte. Merele se curata se coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit in putin unt, adaugand scortisoara, nucsoara si esenta de vanilie. Daca merele sunt foarte zemoase, la sfarsit se adauga 1-2 linguri cu gris. Se scoate aluatul de la rece si se imparte in 2. Prima parte se rade drept foaie de jos intr-o tava unsa cu putin unt/ulei. Peste aceasta foaie se adauga umplutura si se rade deasupra restul de aluat. Se da la cuptorul incins la 180-190gr C. E gata cand devine aurie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web