Dorohoi News Logo

Pulpe de pui în sos de vin alb şi ierburi aromatice

pulpe de pui

Ingrediente:
8 pulpe de pui (partea sperioară, cu os şi piele)
ulei de măsline sau unt, pentru prăjit
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
250 ml vin alb
o mânuţă de ierburi aromatice proaspete, mărunţite – salvie, pătrunjel, rozmarin, cimbru
50-100 ml smântână
sare
piper

Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Într-o cratiţă adâncă se încinge uleiul (dacă se optează pentru unt, acesta se lasă să se topescă, la foc mediu). Se adaugă carnea şi se lasă să se rumenească. Când carnea a căpătat o culoare aurie uniformă, se scoate din tigaie. În grăsimea rămasă se pune usturoiul. Se lasă câteva secunde cât să-şi desfacă aroma, apoi se adaugă ierburile aromatice, vinul şi smântâna. Se amestecă uşor, se adaugă carnea, se potriveşte de sare şi de piper şi se dă la cuptor 15-20 de minute, până când se rumeneşte. Pulpele se servesc calde și cu ce garnitură doriți.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web