Dorohoi News Logo

Chec pufos

chec

Ingrediente:
5 oua
O cana de zahar (200 g)
O cana de faina (200 g)
Praf de copt (o lingurita)
2 linguri cacao
4 linguri de ulei
100 ml lapte
Zahar vanilat (1 plic).

Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi, pentru început, gălbenuşurile se amestecă cu făina şi uleiul, apoi se adaugă laptele, adus la temperatura camerei şi se dă deoparte. Acum se bat albuşurile spumă, cu puţină sare, apoi se adaugă zahărul, puţin câte puţin. Când spuma este bătută tare, se amestecă puţin câte puţin cu gălbenuşurile, cate o lingura o data, apoi se adaugă praful de copt. Aluatul astfel obţinut se împarte în două, iar într-o jumătate se va pune cacao, în timp ce în a doua jumătate se pune zahărul vanilat. Acum intervine imaginaţia fiecărei gospodine si poti sa torni straturi unul cate unul sau sa faci "modele" cu betisorul prin aluat. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 35-45 de  minute. Testul cu scobitoarea ne va indica dacă este copt sau nu.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web