Dorohoi News Logo

Prăjitură cu gem și nucă (de post)

prajitura cu gem

Ingrediente:
Pentru 3 foi :

200 gr zahar tos
250 ml bors
250 ml ulei
Un plic de praf de copt
Un praf de sare
Faina cat cuptinde (aprox 1 kg)
Pentru a forma un aluat ce poate fi intins cu sucitorul

Pentru umplutura dintre foi:
800 gr gem de prune (orice al gem facut in casa)
300 gr nuca macinata in robotul de bucatarie (300-400 gr)

Pentru ornat:
200 gr ciocolata amaruie, fara lapte
3 linguri de ulei

Mod de Preparare: Ingredientele pentru aluat se amesteca, formand un aluat ce se va imparti in trei parti egale si se va intinde foi ce se vor coace pe fundul tavii de cuptor. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit in aprox. 10-15 min. Gemul si nuca se amesteca, se imparte in doua parti egale si se pune intre foi. Ciocolata se topeste la main-marie, adica se pune o cratita cu apa pe foc sa fiarba, iar ciocolata se pune intr-o cratita mai mica, ce se va aseza in prima cratita, fara a se scufunda prea mult. Fierbinteala apei va topi ciocolata fara sa o arda. Se va incorpora si uleiul, pentru ca ciocolata sa fie mai lucioasa si sa se poata taia mai usor.
Concluzionam: Am copt 3 foi, le umplem cu gem si nuca macinata, iar pe deasupra punem ciocolata topita si pe care o intindem bine. Dam prajitura la rece, pana a doua zi pentru a se putea portiona. Nu se poate taia imediat pentru ca foile sunt destul de crocante, asa ca trebuie sa aveti rabdare, dar a doua zi prajitura se va fragezi si se va taia frumos.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web