Dorohoi News Logo

Chifteluțe cu legume

Chiftelute-de-cartofi

Ingrediente:
2 dovlecei
6 cartofi potriviti (6-7)
4 morcovi (4-5)
1 radacima pastarnac
Putina radacina telina
5 catei de usturoi (5-6)
1 ceapa
2 oua (2-3, depinde de cantitatea de legume)
1 legatura patrunjel
Cimbru
Cateva linguri de faina sa lege compozitia (si alte cateva pentru a tavali chiftelutele prin ea)
Ulei (pentru prajit)
Sare
Piper dupa gust
Putin kaizer tocat marunt (doar pentru putin gust si acest ingredient este optional, vor fi la fel de bune si fara)

Mod de Preparare: Dovleceii ii radem pe razatoarea mare, presaram sare si ii lasam sa isi lase zeama, apoi ii scurgem bine. Cartofii ii curatam de coajaii spalam si ii radem. Cartofii, pastarnacul, telina, ceapa le dam pe razatoarea mica, usturoiul il facem pasta, patunjelul si cimbrul il tocam marunt. Kaizerul il tocam marunt. Scurgem bine si cartofii rasi. Amestecam toate legumele rase cu ouale, au am pus pentru inceput 2 oua, dar avand multe legume am mai pus inca unul, punem si cateva linguri de faina (5-6), pentru a lega compozitia si pentru a putea forma chiftelutele. Ne umezim bine mainile cu apa, luam o cantitate suficienta din compozitia obtinuta, formam chifteluta in palma, rotunda sau plata, o dam bine prin faina si o prajim in tigaia cu ulei incins. Le prajim bine pe ambele parti si le punem apoi pe o hartie de bucatarie, la scurs. Chiftelutele fiind gata nu ne ramane decat sa le servim, cu rosii sau cu sos de iaurt si usturoi, vor fi delicioase!!!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web