Dorohoi News Logo

Cremă de griș pentru umplut foi

Crema de gris

Ingrediente:
500ml lapte
100g gris
250g zahar
esenta sau extraxt de vanilie
150g unt
2 linguri gem de fructe (eu am folosit gem de cirese)

Pentru a prepara crema: Puneti pe foc laptele cu vanilia, cand acesta incepe sa fiarba adaugati grisul treptat amestecand continuu pana se leaga de lingura ca mamaliga. Lasati compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatuta camerei. Intr-un bol separat mixati untul cu zaharul pana obtineti o compozitie moale, apoi adaugati-o peste gris si amestecati bine. Impartiti crema in 4. Asezati prima foaie pe o tava sau un tocator de bucatarie mai mare apoi intindeti o parte din crema de gris. Procedati la fel cu trei dintre foile de prajitura, peste a treia foaie intindeti gemul de fructe apoi continuati cu foile si crema de gris ramasa. Puneti prajitura la frigider peste noapte, apoi taiati-o felii de marimea dorita, presarati cu zahar pudra si gata de servit.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web