Dorohoi News Logo

Buturugă cu clătite

buturuga-de-craciun-cu-clatite

Ingrediente:
250 gr faina
4 oua
500 ml lapte
2 linguri de ulei
1 lingura de cafea de extract de vanilie
1 praf de sare
380 gr gem de zmeura
200 ml de smantana lichida
340 gr ciocolata alba
perle de zahar roz

Mod de Preparare: Intr-un castron amestecati faina cu un praf de sare. Formati un locas si adaugati ouale. Amestecati apoi adaugati extractul de vanilie si uleiul si laptele putin cate putin, Dupa ce ati adaugat laptele, se acopera vasul si se lasa deoparte timp de o ora. Incalziti tigaia pentru clatite si turnati putin ulei. Se toarna un polonic de aluat si tine pe foc timp de 1 minut, apoi se intoarce pe partea cealalta si gateste timp de 1 minut. Se procedeaza asa pana se consuma tot aluatul si se creaza clatitele. Pentru a crea buturuga aveti nevoie de un numar par de clatite. Puneti 2 clatite deoparte, suprapunandu-le usor. Raspanditi un strat subtire de gem de zmeura deasupra. Infasurati clatitele, apoi puneti iar 2 clatite pe pe care le ungeti cu gem. Inainte de rulare, puneti primele 2 clatite rulate deasupra clatitelor si rulati. Repetati acest proces pana cand nu mai aveti clatite. Aveti grija sa rulati bine clatitele si sa puenti gem uniform, astfel incat grosimea buturugii sa fie egala. Taiati marginile ruloului de clatite la dimensiunea tavii de chec, apoi infasurati-l in folie de plastic. Puneti-l in tava si dati la rece timp de 3 ore. Incalziti smantana lichida, iar cand fierbe, turnati peste ciocolata alba. Se amesteca pana cand se obtine o crema omogena si se lasa la frigider timp de 3 ore. Dupa aceasta perioada, utilizati un mixer electric pentru amestecarea cremei. Trebuie sa stea bine dar sa fie si relativ usoara. Scoateti ruloul de clatite si puneti-l pe un platou de servire. Folosind o punga de patiserie, decorati cu ganacheul de ciocolata alba facut anterior. Finisati decorul cu perle de zahar roz.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web