Dorohoi News Logo

Crochete de cartofi umplute

Crochete_de_cartofi_umplute

Ingrediente:
500 g cartofi
2 oua
20 g parmezan ras
marar
patrunjel
sare
un pachetel brinza philadelphia
faina de griu
pesmet
ulei de masline

Mod de Preparare: Spalam cartofii timp de circa 40 de minute din momentul cind incepe apa sa fiarba. Le scurgem de apa, le curatim si strivim, daca avem un instrument pentru strivit cartofii, daca nu, cu o furculita. Amestecam piureul obtinut, impreuna cu un pic de sare, un pic de marar si patrunjelul spalat si taiat marunt, parmezanul si galbenusurile de ou. Amestecam bine ingredientele, vom obtine o compozitie molcuta si lipicioasa, iar acum ne pregatim cu minutele infainate sa facem crochetele in mijlocul carora vom pune o bucatica de philadelphia. Trecem crochetele prin faina, apoi prin albusurile batute spuma si la sfirsit prin pesmet si le prajim in mult ulei fierbinte pentru circa 3-4 minute, intorcindu-le pe ambele parti. Le scoatem intr-o farfurie pe hirtie absorbanta si le servim calde, calde pe pat de salata. Usor de facut si usor de mincat, pe gustul celor mici si mofturosi dar si a celor mari.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web