Dorohoi News Logo

Ciocolată de casă cu alune prăjite

ciocolata-de-casa

Ingrediente:
250 g lapte praf integral
120 g unt
50 g cacao
100 ml apă
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 linguriță extract sau esență de vanilie
50 g alune prăjite
1 lingură stafide
30 g nuci prăjite
un praf de sare

Mod de Preparare: Se pun într-o crăticioară apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop. Că să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece, când picătura nu se răspândește, se oprește focul. Se topește untul parțial și se adaugă peste sirop, amestecând până se încorporează complet, apoi se adaugă vanilia. Separat, se amestecă laptele praf cu cacao și apoi se adaugă treptat în sirop, mixând bine. După ce s-a încorporat amestecul uscat, se pot adăuga alunele, stafidele și nucile și se amestecă. Se tapetează un vas cu folie alimentară și se adaugă compoziția, nivelând bine. Se lasă la răcit într-un loc răcoros (nu în frigider) pentru 4-5 ore.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web