Dorohoi News Logo

Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată

Prajitura-cu-foi-si-crema-de-ciocolata

Ingrediente pentru foi
 1 ou
 o lingurita amoniac
 2 lingurite otet
 6 linguri ulei
 5 linguri lapte
 6 linguri zahar
 faina, cat cuprinde

Ingrediente pentru crema de ciocolata
 700 ml lapte integral
 6 linguri zahar
 3 linguri amidon
 2 linguri cacao
 200 g ciocolata neagra
 1/2 lingurita esenta rom - optional

Mod de preparare:
Pregatirea cremei de ciocolata

Pregateste intai crema de ciocolata pentru prajitura cu foi si crema de ciocolata, pentru ca aceasta sa aiba timp sa se raceasca complet inainte de asamblarea prajiturii.
Pune 3/4 din lapte la fiert, pastrand restul deoparte. Combina restul de lapte cu zaharul, amidonul si cacaua amestecate separat si omogenizeaza pana obtii o pasta fina.
Cand laptele clocoteste, toarna pasta obtinuta peste lapte, da focul mic si continua sa amesteci in crema de ciocolata pana ce se ingroasa.
Odata stins focul, adauga ciocolata rupta cubulete sau taiata de cutit, apoi amesteca din nou pana la topirea integrala a ciocolatei.

Pregatirea foilor pentru prajitura cu ciocolata
Combina toate ingredientele pentru foi, mai putin faina si amesteca pana ce obtii un amestec cat mai omogen.
Incorporeaza faina putin cate putin, in transe mari initial, apoi diminueaza cantitatea de faina adaugata pe masura ce aluatul incepe sa se ingroase.
Cand aluatul nu se mai lipeste de mana, dar ramane unsuros, nu mai adauga faina. Imparte aluatul in 5-6 bucati egale si intinde foile pe foi de copt sau direct pe fundul tavii.
Da tava la cuptor pentru 4-5 minute pentru fiecare foaie in parte.
Cand sunt gata toate foile iar crema s-a racit, alterneaza foile de prajitura cu crema, iar deasupra orneaza prajitura cu ciocolata rasa sau cacao. Da prajitura cu foi si ciocolata la frigider cu o greutate deasupra (tocator de lemn) si las-o pentru minim 8 ore la rece inainte de servire.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web