Dorohoi News Logo

Sote de dovlecei

sote-de-dovlecei

Ingrediente:
1 dovlecel marisor
1 rosie medie
2 fire ceapa verde
1/2 lingurita seminte marar
1/2 lingurita coriandru pulbere
1/2 lingurita turmeric
1 legatura marar
2 linguri ulei
1/2 lingurita sare

Mod de Preparare: Curatati dovlecelul de coaja si taiati-l in 4 pe lungime. Apoi taiati-l feliute cat puteti de subtiri. Despielitati rosia si taiati-o bucatele. Curatati si tocati ceapa. Pregatiti condimentele.
Puneti o tigaie pe foc mediu si turnati uleiul in ea. Cand uleiul e suficient de bine incalzit, aruncati semintele in el si asteptati sa pocneasca. Apoi puneti ceapa. Tineti pe foc 1 minut, apoi adaugati rosia. Mai tineti pe foc 1-2 minute. Rasturnati in tigaie si dovlecelul feliat. Presarati sare si turmeric. Amestecati bine si tineti pe foc pret de 10-15 minute, pana ce feliutele de dovlecel se inmoaie binisor, dar sa fie “al dente”. Mai amestecati ocazional. Puneti coriandrul macinat. Daca doriti un sote mai picant adaugati un pic de piper cayenne. Presarati si mararul tocat, amestecati bine inca 1 minut, apoi stingeti flacara.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web