Dorohoi News Logo

Ciuperci înăbușite în suc propriu

ciuperci-sote

Ingrediente:
1/2 kg ciuperci tip champignon
2 linguri de ulei
o lingura de patrunjel tocat
sare si piper pentru gust

Mod de Preparare: Mie imi plac ciupercile cat mai mici, pentru ca in final arata de exceptie in farfurie.
Dupa ce le-a curatat de pamant, le-a taiat in jumatate si le-a pus la foc mic intr-o oala de tuci impreuna cu doua linguri de ulei. Acoperite cu capac, acestea isi vor lasa sucul propriu si vor fierbe inabusit. Le lasam sa naduseasca vreo 20 de minute, dupa care se ia capacul si se potriveste de sare si piper. Dupa ce se evapora apa, se pune patrunjelul tocat si se servesc imediat. De obicei prepar cat mancam la o masa, parca au un gust mai bun abia gatite. Reincalzite, isi pierd din savoare.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web