Dorohoi News Logo

Ruladă cu nucă de cocos

rulada

Ingrediente:
Pentru foaia de rulada:
500 g biscuiti cu cacao
200 ml lapte
2 linguri cacao
5 linguri zahar tos
optional o sticluta de rom

Pentru crema:
1 pachet unt
100 g nuca de cocos macinata
5 linguri de zahar

Mod de Preparare: Biscuitii se dau prim masina sau se sfarama marunt. Se adauga cacaoa si se amesteca. Deoarece eu am folosit biscuiti simpli, a mai adaugat 2 linguri de cacao. Se fierbe laptele cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Se toarna peste biscuiti si se amesteca. Optional se pot adauga mirodenii.

Separat se freaca spuma untul cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Deoarece ies doua rulade, fiecare din cele doua compozitii de mai sus se imparte pe jumatate.

Pe o foaie de colofan se pune jumatate din aluatul de biscuiti si se intinde uniform. Deasupra se aseaza jumatate din compozitia cu cocos si se niveleaza pana acopera toata foaia de biscuite. Se ruleaza si se pune la rece. Optional se poate pune si o banana, dar, in acest caz, crema de cocos nu se intinde pe toata foaia, ci doar pe jumatate. Banana se aseaza pe partea neacoperita si se ruleaza.
Din cantitatile ramase se prepara in mod similar cea de-a doua rulada. A facut o rulada cu banana si una simpla. Inca nu ma pot decide care imi place mai mult.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web