Dorohoi News Logo

Ciorbă de urzici - Reţetă de post

Ciorba-de-urzici

Ingrediente:
0,5 kg urzici,
o căpăţână de usturoi,
un litru borş,
sare, piper,
o ceapă,
2-3 linguri de orez,
leuştean verde,
o linguriţă de hrean ras.

Mod de preparare: Se aleg urzicile, se spală, apoi se opăresc în apă cu puţină sare şi se toacă. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la fiert împreună cu urzicile, în doi litri de apă clocotită. După circa jumătate de oră se adaugă orezul. Când acesta s-a fiert, se adaugă borşul în care s-au încorporat usturoiul pisat şi hreanul ras. Se lasă ciorba să mai fiabră cinci minute, se presară leuşteanul tocat şi se serveşte imediat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web