Dorohoi News Logo

Prăjitură „Vis de cocos”

vis de cocos

Ingrediente:
Pentru blat

 7 albușuri
 300 grame zahăr
 3 linguri de apă clocotită
 2 linguri de zeamă de lămâie
 200 grame nucă de cocos (se păstreaza de aici 2-3 linguri pentru ornat)
 3 linguri de făină
 1 plic zahăr vanilat

Pentru crema de cocos:
 200 grame unt
 7 gălbenușuri
 1 plic zahăr vanilat
 150 de grame de zahăr pudră
 50 de grame de nucă de cocos
 1 lingură de lapte
 + Glazură de ciocolată

Mod de preparare: Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Blatul
Bate albușurile cu zahărul  spumă tare, adăugând pe rând câte o lingură de apă clocotită și cele două linguri de zeamă de lămâie. Bate încontinuu 2-3 minute. Apoi încorporează, încet și cu mișcări largi, nuca de cocos, făina și zahărul vanilat. Întinde aluatul rezultat uniform în tavă. Dă-l la copt la foc potrivit  cam 20-25 de minute. Dacă ai cuptor electric bagă-l la 180 de grade, în jur de 45 de minute.

Crema
Freacă gălbenușurile cu zahărul pudră și cu o lingură de lapte la bain-marie (pînă capătă consistența unei ciulamale). Lasă la răcit. Într-un castron separat freacă untul cu zahărul vanilat cu un mixer, până se omogenizează. Adaugă, amestecând continuu, câte o lingură din crema făcută la bain-marie. La final încorporează și cocosul.

După ce s-a răcit blatul, pune crema peste blat. Glazura de ciocolată o faci exact cum scrie aici și o întinzi uniform peste prăjitură cât încă este caldă. La final, presară și nuca cocos păstrată pentru ornat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web