Dorohoi News Logo

Tartă cu kiwi

tarta-de-kiwi

Ingrediente:
Pentru crema de patiserie:
500 ml lapte
4 galbenusuri
125 gr zahar pudra
40 gr amidon de porumb
1 baton de vanilie
8 kiwi
Materiale
forma de tarta cu diametrul de 28 cm

Mod de Preparare: Puneti aluatul in forma de copt. Intepati-l cu o furculita si raciti-l timp de 30 de minute.
Crema patiserie: Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie taiat in 2. Intre timp puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana cand amestecul se deschide la culoare.
Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine Dupa ce laptele s-a fiert, se adauga lent peste amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi se varsa totul inapoi in cratita si pune pe foc (mic-mediu). Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn, pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, acoperind direct crema cu folie de plastic, pentru a evita formarea unei pelicule. Gatiti aluatul timp de 20 de minute la 180° C. Umpleti aluatul copt si racit cu crema rece. Decojiti kiwi si le taiati in felii subtiri. Aranjati-le frumos peste crema de patiserie. Gata!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web