Dorohoi News Logo

Cartofi cu ciuperci, ceapă și cimbru la cuptor - rumeni și aromați

cartofi-la-cuptor-cu-cimbru-ceapa-ciuperci

Ingrediente pentru 4 porții:
1 kg cartofi noi sau vechi
500 g ciuperci proaspete
3 cepe (roșii, galbene)
cimbru
sare
piper
chimen semințe
paprica dulce (boia)
2-3 linguri de ulei

Mod de preparare: Ceapa se curăță și se taie în sferturi. Ciupercile se curăță sau se spală în funcție de caz și se lasă la scurs și zvântat pe servețele absorbante sau în strecurătoare, ca să scăpăm de excesul de apă. Dacă ciupercile sunt foarte mari, le tăiem sferturi pentru că altfel riscăm să rămână crude. Eu am avut ciuperci foarte mici asa că le-am lăsat întregi. Am pregătit și sarea, cimbrul, chimenul și boiaua dulce (paprika). Am tăiat cartofii în cuburi măricele cu latura de cca. 4 cm. Asezăm toate ingredientele într-o formă termirezistentă (de metal, ceramică sau sticlă) și le sărăm. Observați că am folosit un vas adecvat ca mărime, adică suficient de mare pentru a nu sta toate ingredientele claie grămadă. În cazul în care aglomerați vasul, partea de sus va ieși uscată și jos va bălti totul în ulei și apa lăsată de ciuperci și ceapă. Amestecăm condimentele cu uleiul și apoi turnăm totul peste cartofi. Amestecăm bine totul cu mâinile. Practic legumele trebuie să stea pe un singur rând în formă.
Introducem tava cu cartofi în cuptorul preîncins la 200° C (functia sus+jos+ventilație sau treapta mare la cuptoarele pe gaz) și lăsăm cartofii să se rumenească 40-45 min. Tava NU se acoperă și nici NU se pune apă în ea! Ceapa și ciupercile vor lăsa mult lichid. Cartofii sunt gata, rumeni și aromați. Am mai presărat și niște cimbru proaspăt deasupra. Ce arome faine au!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web