Dorohoi News Logo

Cartofi noi cu mărar și brânză telemea

cartofi-noi-cu-marar-si-branza

Ingrediente:
1 kg cartofi noi micuţi
300 gr brânză telemea
1 legătură mărar proaspăt
2 fire de usturoi sau ceapă verde
cimbru uscat, piper, sare
ulei

Mod de Preparare: Spălăm bine cartofii. Este bine ca aceştia să fie proaspeţi şi cum sunt noi, coaja nu este obligatoriu a fi curăţată. Spălarea este suficientă şi prin coacere, coaja va deveni crocantă. Dacă consideraţi necesară, din diverse motive, curăţarea cartofilor, o puteţi face. Îi punem într-o tavă, punem 2-3 linguri de ulei şi presărăm peste ei sare, cimbru şi piper. Îi amestecăm cu mâna să-i cuprindă uleiul şi condimentele. Băgăm tava la cuptor să se coacă cartofii. Din când în când, deschidem cuptorul şi agităm puţin tava să ma răscolim oleacă cartofii. Când sunt rumeniţi, îi încercăm cu o furculiţă dacă s-au pătruns şi au devenit pufoşi. Scoatem cartofii pe un platou sau farfurie mai largă şi presărăm peste ei mărarul tocat. Răzuim peste ei brânza telemea. Tăiem rondele usturoiul sau ceapa verde şi presărăm rondele peste brânză. Cartofii trebuie să fie fierbinţi când răzuim brânza pentru ca aceasta să se topească. Se acoperă farfuria cu cartofii fierbinţi cu o alta farfurie pentru a ajuta branza să se topescă. Serviți pe post de garnintură sau ca o gustare, aceşti cartofi noi cu mărar si branză se mănâncă şi sunt delicioşi calzi.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web