Dorohoi News Logo

Pârjoale moldovenești în sos de roșii

parjoale-ferchezuite

Ingrediente pentru parjoale
500 gr carne tocată porc, vită, miel sau amestec
1 ceapă mare
2 felii de pâine
2 ouă
3-4 căței de usturoi
pătrunjel proaspăt sau mărar
pesmet
sare, piper
un cartof sau un morcov – opțional
lapte sau apă, la alegere, pentru înmuiat pâinea

Ingrediente pentru sos
4-5 ciuperci
1 ceapă
1 ardei gras sau kapia
2-3 roșii sau o juma’ de cutie roșii cubulețe în bulion
1 căpățână usturoi românesc (mult mai bun)
4-5 linguri cu smântână sau cașcaval
sare, piper

Mod de Preparare: Preparăm pârjoalele astfel: amestecăm carnea tocată cu ceapa tocată mărunt și călită, cu ouăle, pâinea înmuiată în apă sau lapte, stoarsă și fărâmițată, cu usturoiul ras, cu verdeața mărunțită și condimentele. Dacă doriți să obțineți niște parjoale mai pufoase puteți adăuga un morcov sau un cartof, ras sau dat prin mașina de tocat, odată cu carnea. Amestecăm și frământăm bine compoziția până ce se omogenizează, după care, o lăsăm să stea 15-20 de minute să se formeze gustul. Formăm gogoloaie mai măricele, le turtim cu podul palmei și le tăvălim prin pesmet. Încingem 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și pârjolim pârjoalele.

Preparăm sosul. Într-o tigaie punem la călit ceapa tocată, cu un praf de sare și piper măcinat. Grijim ciupercile și le tăiem sferturi dacă sunt mai mari. Le călim alături de ceapă. Tăiem ardeiul și îl adăugăm în tigaie. Calim ciupercile, ceapa si ardeiul gras. După ce toate sau călit adăugăm roșiile, amestecăm și mai lăsăm 2-3 minute pe foc. Înainte de a opri focul, mărunțim cățeii de usturoi și îi punem în sos. În aceeași tigaie – dacă merge băgată la cuptor – sau într-un vas ceramic, punem sosul pregătit anterior și în el așezăm pârjoalele. Asezam parjoalele in sosul de rosii cu ciuperci. Dăm vasul la cuptor pentru cca 20 de minute. După trecerea celor 20 de minute, scoatem vasul de la cuptor și punem câte o lingură de smântână sau cașcaval ras pe fiecare pârjoală. Dăm din nou vasul la cuptor pentru alte 10 minute. Când este gata mâncarea îi dăm pătrunjel verde.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web