Dorohoi News Logo

Prăjitură tiramisu în cupe

prajitura-tiramisu-in-cupe

Ingrediente:
30 de piscoturi (Boudoir)
250 g. crema mascarpone (branza-crema de vaci)
250 ml. cafea espresso, rece
4 linguri rom sau lichior de whisky
200 g. frisca lichida
6 linguri zahar pudra
4 linguri cacao

Mod de Preparare: Frecati crema mascarpone pana devine spumoasa: Bateti frisca lichida impreuna cu zaharul pudra, cernut.Amestecati branza-crema cu frisca dulce. Intr-un bol, amestecati cafeaua si romul, sau in cazul meu: lichiorul-crema de whisky. Inmuiati complet piscoturile aveti grija sa fie bine imbibate dar sa nu se sfarame. Asezati cate un piscot in fiecare din cele 6 pahare si apoi turnati deasupra o cantitate de crema. Puneti deasupra inca in strat de piscoturi (vreo 2, 3) si din nou crema. Bateti usor vasul de masa pentru ca piscoturile sa se aseze mai bine. Dati la rece minimum 3 ore sau preferabil peste noapte. In momentul servirii, presarati deasupra pudra de cacao sau chiar ciocolata rasa.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web