Dorohoi News Logo

Budincă de dovlecei

budinca-de-dovlecei

Ingrediente:
4-5 dovlecei mijlocii sau 700 g. dovlecei
1 lingura faina
100 g. smantana
200 g. sunca presata
200 g. telemea de oaie
2 oua
1 legatura ceapa verde
1 legatura marar
sare, piper
20 g. unt
1 lingura pesmet

Se adauga apoi, pe rand, smantana:
sunca, taiata cubulete:
branza rasa:
ceapa verde, taiata inele:
si mararul tocat marunt:

Mod de Preparare: Dovleceii se spala, se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba cateva clocote, doar cat sa se inmoaie putin. Se scurg si cand s-au racit putin se dau pe razatoarea mare. Se adauga apoi, pe rand, smantana, sunca, taiata cubulete, branza rasa, ceapa verde, taiata inele. Se bat ouale si se adauga compozitiei Se sareaza, pipereaza si se rastoarna intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet. Se coace in cuptorul incins, la foc potrivit (180 grade), 25-30 de minute: Se lasa putin sa se raceasca si i se desprind marginile detasabile daca nu, o feliati direct in vasul de jena sau ce folositi. Se taie in bucati de 4-5 cm. si se serveste alaturi de rosii.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web