Dorohoi News Logo

Inele de dovlecei cu piept de pui și roșii

inele-de-dovlecei-cu-piept-de-pui-si-rosii

Ingrediente:
un dovlecel
o jumatate de piept de pui
2 linguri de smantana
2 linguri cascaval ras
1 lingura de pesmet
sare si piper
cimbru
o ceapa mijlocie
2 rosii
2 linguri pasta de tomate

Mod de Preparare: Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem inele mai grosute si scoatem miezul cu grija sa nu-l rupem. Le presaram cu sare si le lasam sa isi lase zeama. Pieptul de pui il tocam marunt si il amestecm cu smantina, pesmetul, cimbru, sare si piper si o lingura de cascaval ras. Cu compozitia rezultata, umplem inelele de dovlecel, presandu-le usor intre palme. Procedam asa cu toate inelele. Cand sunt gata umplute, punem o tigaie la incins cu foarte putin ulei si un catel de usturoi pe care il vom cali usor. Scoatem usturoiul si punem inelele de dovlecei, lasam focul mediu si le prajim cam 7-8 minute pe o parte si pe alta. Cand s-au rumenit frumos, le scoatem, le punem intr-o tavita, le presaram cu parmezan si punem la cuptorul incins cam 10 minute. Cat sunt la cuptor vom face sosul. Intr-o tigaie mai punem un pic de ulei si ceapa taiata pestisori. Lasam sa se caleasca si apoi vom adauga rosiile taiate cubulete, pasta de tomate, sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote si oprim focul. Cand totul este gata, pe o farfurie punem o lingura-doua de sos si peste vom pune dovleceii. Decoram cu frunze de patrunjel si servim cat sunt calde.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web