Dorohoi News Logo

Cartofi umpluți cu mascarpone și șuncă afumată

cartofi-umpluti-cu-mascarpone

Ingrediente:
12 cartofi medii
150 gr mascarpone
150 gr sunca afumata
2 cozi de ceapa verde
1 lingura unt
piper alb

Mod de Preparare: Spalam cartofii fara sa-i curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare pt aproximativ 30 minute. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca putin si ii curatam de coaja. Taiem marunt sunca si ceapa verde. Luam cartofii si taiem un capac de circa 2 cm latime pe lungimea fiecaruia. Apoi scobim cu lingurita din miez, lasand un strat de 1 cm grosime. Amestecam sunca si ceapa verde cu crema mascarpone si potrivim de piper. Umplem fiecare cartof cu aceasta compozitie. Punem cartofii intr-o tava termorezistenta, presaram cu bucatele de unt si dam la cuptorul preincins la 180 grade pt 15 min sau pana se rumenesc usor.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web