Dorohoi News Logo

Rulouri din piept de pui cu bacon și cârnăciori

Rulouri-din-piept-de-pui

Ingrediente:
300 g piept de pui
8 felii de bacon
200 g de cârnăciori
1 dovlecel mai mare
1 păhărel de vin alb
2 căței de usturoi
2 crenguțe de cimbru
3 frunze de salvie
5 linguri de ulei de măsline
Sare
Piper

Mod de Preparare: Spală bine și taie pe lungime dovleceii în 10-12 fâșii subțiri. Cel mai ușor ar fi să faci asta cu un curățător de legume. Chiar dacă nu îți ies perfect, nu-ți face griji: poți îmbina două fâșii până obții un rezultat mulțumitor. Acum, taie fâșii subțiri din pieptul de pui, pe care, dacă e nevoie, mai bate-le puțin, ca să fie cât mai ușor de manevrat. Condimentează-le cu sare și piper și presară și puțin cimbru pe deasupra.
Începe asamblarea rulourilor: întinde feliile de bacon, apoi așază deasupra feliile de dovlecei (chiar și câte două) și, la final, cele de pui. În mijloc, pune o bucățică de cârnăcior. Rulează apoi totul cu grijă și fixează „construcția” cu două scobitori. Toarnă ulei în tigaie, adaugă rulourile și prăjește-le cât mai bine pe toate părțile. Le poți întoarce din când în când, ca să se facă uniform. Trage tigaia de pe foc, adaugă frunzele de salvie, cimbrul rămas, vinul și usturoiul. Acoperă cu un capac și lasă din nou la foc mediu, cam 15 minute. La final, dă focul puțin mai tare și lasă vinul să se evapore, iar rulourile să prindă mai multă culoare.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web