Dorohoi News Logo

Prăjitură „Regele Mihai”

Prajitura Regele Mihai

Ingrediente:
Blat 1:

5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina

Blat 2:
4 albusuri
200 g zahar
100 g nuca prajita si tocata marunt
1/2 praf de copt
3 linguri de faina

Crema:
300 ml lapte
6 linguri de zahar
1 budinca de vanilie
4 galbenusuri
200 g unt

Mod de Preparare: Pentru primul blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar. Se freaca 3 linguri de zahar cu galbenusurile. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina. Se coace 15 minute.
Pentru blatul doi, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga nucile, faina si praful de copt. Se coace 20 de minute.
Pentru cremă: Se face budinca, in care se amesteca si cele 4 galbenusuri. Se lasa sa se raceasca putin apoi se mixeaza cu untul si se lasa putin la frigider.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web