Dorohoi News Logo

Ciorbă de curcan cu zeamă de varză

ciorba-de-curcan-cu-zeama-de-varza

Ingrediente:
500 gr aripi curcan;
1 morcov,
1 ardei,
1 cartof;
1 pastarnac
o bucatica de telina;
ceapa,
usturoi;
150 ml smantana grasa,
2 galbenusuri de ou;
250 ml zeama de varza,
leustean

Mod de Preparare: Se pune apa la fiert, se adauga carnea, se spumeaza, se lasa sa fiarba 10 min, se scoate carnea, se spala si se trece in alt vas cu apa fiarta si se continua fierberea; cand e gata se scoate si se aleg oasele, pielea, timp in care se adauga legumele la fiert; se pun la loc bucatile de carne; se piseaza usturoiul, se amesteca cu smantana si galbenusurile intr-un vas mare; zeama de varza murata fierbe si ea si se adauga peste ciorba bine fiarta; acum luam cu polonicul din ciorba si picuram in amestecul de smantana, amestecand continuu, pana se infierbanta si apoi in rasturnam dintr-o data in ciorba, amestecand; mai da un clocot si e gata; se presara leustean tocat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web