Dorohoi News Logo

Musaca à la grecque

musaca-a-la-grecque

Ingrediente:
2 vinete
500 gr carne de miel tocata
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 buchet garni
ulei de masline

Pentru sosul de tomate:
5 rosii
1 lingura de concentrat de rosii
sare
piper
scortisoara

Pentru sosul alb:
15 gr unt
50 gr faina
500 ml lapte
1 ou batut

Mod de Preparare: Se curata vinetele si se taie in felii de 1 cm. Se aranjeaza pe o foaie de copt, se stropesc cu ulei de masline, sare si piper. Se coc timp de 20 de minute la 200°C.
Sosul de rosii: Intr-o cratita puneti uleiul de masline si adaugati rosiile curatate si taiate cubulete. Se adauga sare si piper, 1/2 lingurita de scortisoara si pasta de tomate. Se amesteca si se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute. Intr-o tigaie caliti ceapa in ulei de masline. Apoi se adauga carnea de miel tocata si se gateste. Adaugati sosul de rosii, catelul de usturoi tocat si buchetul garni. Se amesteca si se fierbe la foc mediu timp de cateva minute.
Sosul alb: Intr-o cratita se topeste untul si se adauga faina. Se amesteca bine. Adaugati laptele treptat, amestecand bine cu un tel. In cazul in care amestecul are cocoloase, utilizati repede un mixer. Se amesteca pe foc pana cand sosul alb se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati oul batut. Amestecati rapid. Intr-un vas rezistent la caldura uns cu ulei de masline, puneti la baza, vinetele (jumatate din cantitate). Se adauga carnea si se niveleaza. Se acopera cu restul de vinete, apoi se toarna sosul alb. Coaceti 35 minute la 180°C si fiti atent la preparat. Gata!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web