Dorohoi News Logo

Tartă cu căpșuni și cremă de patisserie

tarta-cu-capsuni-si-crema-de-patiserie

Ingrediente:
1 aluat de tarta

Pentru crema de patiserie:
500 ml lapte
4 galbenusuri
125 gr zahar
40 gr amidon de porumb
1 baton de vanilie
500 gr capsune
100 gr jeleu de capsune

Mod de Preparare: Asezati aluatul de patiserie in forma si intepati-l cu o furculita. Coaceti 20 minute la 180° C
Pentru crema de patiserie: Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Intre timp, puneti galbenusurile de ou intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana devine galben-palid. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine. Odata ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de oua+zahar+ amidonul de porumb. Puneti totul in vas la foc mediu. Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati crema sa se raceasca si acopeririti cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei pelicule. Dupa ce aluatul si crema s-au racit, se bate crema ca sa se umfle si se adauga peste aluatul copt. Se spala capsunele si se taie coditele. Apoi se taie in jumatate pe lungime si se aranjeaza frumos peste crema. Puneti jeleul de capsune pentru 30 secunde in cuptorul cu microunde, apoi se strecoara pentru a se elimina semintele. Adaugati usor jeleul strecurat peste capsune, apoi dati la rece pentru o cel jumatate de ora, inainte de servire. Gata, tarta dvs. cu capsune este gata de mancat!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web