Dorohoi News Logo

Plăcintă cu iaurt

placinta-cu-iaurt

Ingrediente:
1 pachet foi plăcintă,
1 linguriță esență vanilie,
8 ouă,
250 g zahăr,
900 g iaurt,
100 g stafide,
200 ml ulei,
unt pentru uns tava,
zahăr pudră.

Mod de Preparare: Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Batem bine cele 8 ouă cu zahărul, apoi adăugăm iaurtul și esența de vanilie. Se amestecă bine până se omogenizează compoziția. Foile de plăcintă se împart în trei. Într-o tavă unsă bine cu unt aranjăm o treime din foi unse toate cu ulei. Turnăm o treime din compoziția de iaurt și presărăm 33 g stafide. Acoperim cu alt strat de foi (unse toate cu ulei) și continuăm la fel până la epuizarea foilor și a compoziției de iaurt. Se dă la cupltor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra. O să se umfle un pic în timpul coacerii, dar v-a reveni la normal după ce se scoate din cuptor. Se taie după ce se răcește și se presară zahăr pudră. Poftă bună!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web