Dorohoi News Logo

Tartă cu caise

tarta-cu-caise

Ingrediente:
5 oua mari la temperatura camerei
10 linguri mai de zahar fin
5 linguri faina alba de grau
500 fructe decongelate, sau proastepe daca se poate

Mod de Preparare: Se bat albusurile spuma cu 5 linguri zahar, se bat galbenusurile cu restul de zahar. Se incorporeaza totul cu cele 5 linguri de faina usor cu telul cu miscari lente. Se aseaza o hartie de copt pe tava aleasa se unge cu ulei hartia cat si peretii, de adauga compozitia si la final fructele. Se da la cuptor timp de 30-40 minute la foc moderat spre mic (in functie de inaltimea si suprafata tavii, cum cea folosita de mine are diametru destul de mare si peretii destul de ingusti tinut doar 30 min). Se lasa o ora dupa care se serveste cu ce va surade, eu am servit-o cu lapte rece (combinatia: dulce de la tarta, acru de la caise si lapte rece este, for me anyway cea mai buna combinatie de "dulce"). Incercati, garantez ca o sa placa!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web