Dorohoi News Logo

Salată cu orez, mazăre, porumb și ciuperci

Salata_din_orez_mazare_porumb_ciuperci

Ingrediente:
1 cana orez
3 cani apa
1 cana mazare
1 cana porumb
1 cana ciuperci
1 catel de usturoi
1 ceapa
150 g smantana
1 lingura otet balsamic
verdeata proaspata
sare, piper
2-3 ulei masline

Mod de Preparare: Orezul se caleste in uleiul incins, se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute. Ceapa se taie pestisori fini si se freaca cu putina sare. Adauga otetul balsamic. Ciupercile se fierb in apa cu putina sare si o lingura de otet sa nu se innegreasca. Mazarea si porumbul se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se pun intr-o sita la scurs si racit. Peste ceapa se pune mazarea fiarta, porumbul si ciupercile, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins impreuna cu usturoiul pisat. Se adauga verdeata, sarea si piperul. Orezul se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga smantana, amestecand usor. Se combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web