Dorohoi News Logo

Desert de griș cu migdale

desert-de-gris-cu-migdale

Ingrediente:
150g gris
4 linguri zahar pudra
100g migdale crude
Un praf de sare
2 plicuri zahar vaniliat
1 lingura scortisoara
150ml lapte
2 litri apa (1 litru il folosim pentru a fierbe migdalele, si celalalt litru il folosim pentru restul ingredientelor)
Ulei pentru prajit

Mod de Preparare: Se pune la fiert un litru de apa in care se adauga migdale, se lasa migdalele sa fiarba 5 minute, dupa aceea se scoate intr-un bol mic si se lasa sa se raceasca un pic apoi le decojim. Se pune o tigaie la foc mediu, in care punem uleiul, asteptam putin apoi adaugam migdalele si le lasam sa se prajeasca pana obtinem o culoare aurie. Fiti atenti deoarece, migdalele, se ard foarte repede. Se scot migdalele pe un servetel de hartie, apoi le macinam cu robotul de bucatarie. Intr-o cratita pusa pe foc mediu se pune un litru de apa si se lasa pana ajunge la punctul de fierbere apoi incepem sa adaugam grisul putin cate putin amestecand continuu. Atentie sa nu puneti tot grisul o data pentru ca se vor forma cocoloase si nu iese desertul cum trebuie. Dupa ce termin grisul o sa adaug doua linguri de zahar pudra, voi adauga si sare, zahar vaniliat si scortisoara iar la sfarsit voi adauga lapte. Voi adauga a treia lingura de zahar, optional daca va place foarte dulce, si voi lasa amestecul de gris sa fiarba pana devine mai gros amestecand continuu. Se lasa grisul sa raceasca 5 minute. Se amesteca migdalele cu o lingura de zahar pudra si o lingurita scortisoara.
Modul de servire depinde de voi, puteti servi desertul la pahar sau intr-un bol mic. Se pun 3 linguri din amestecul de gris in pahar, dupa care se pun cam trei linguri de migdale macinate peste gris si repetam pana cand sa umple paharul. Se pun paharele la frigider cel putin o ora inainte sa le servim.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web