Dorohoi News Logo

Chiftele cu sos

Chiftele cu sos

Ingrediente:
Chiftele:

600-700 gr carne porc sau amestec porc+vita
50 gr slanina
o ceapa
5 catei usturoi
un cartof
1-2 oua
sare
putin piper
o chifla mare sau 2-3 felii paine
patrunjel

Sos:
doua cani suc rosii
o ceapa
jumatate lingurita busuioc uscat
o lingura zahar
sare
3 foi dafin
patrunjel

Mod de Preparare: Tocam carnea si slanina Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam, chifla o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine. Cartoful il dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Tocam patrunjelul. Le amestecam toate intr-un bol mai mare impreuna cu oul si condimentam cu sare si piper. Cu mana umeda luam din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le aplatizam. Le punem in ulei incins si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le pastram la loc cald. In alt vas tocam o ceapa pe care o calim iar apoi punem sucul de rosii. Adaugam busuiocul, usturoiul feliat, foile de dafin, zaharul si sare dupa gust. Fierbem la foc mic 15 minute dupa care punem chiftelutele si mai lasam 10 minute fara insa a clocoti sosul. Presaram patrunjel verde. Putem servi cu piure, salate, mamaliguta. Mie imi place si simplu, cu paine proaspata.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web