Dorohoi News Logo

Prăjitură cu ness și blat cu ciocolată

ness si blat cu ciocolata

Ingrediente:
blat:

3 oua
6-7 linguri zahar
50 ml apa
50 g ciocolata rasa
5-6 ling faina
2 linguri cacao
o lingurita praf copt
Un varf cutit sare

crema:
175 g unt
100 ml frisca vegetala
2 oua
3-4 linguri zahar
3 plicuri ness
3 linguri apa fierbinte

glazura:
50 g ciocolata lapte
50 g unt
50 g frisca

Mod de Preparare: Separati albusurile de galbenus, galbenusurile le mixati aproximativ 10-15 minute impreuna cu apa calduta, sarea si zaharul albusurile le mixati spuma in amestecul de galbenusuri adaugati faina si cacaoa cernute impreuna cu praful de copt apoi ciocolata rasa. Puneti apoi jumatate din cantitatea de albus si amestecati bine, apoi adaugati si restul amestecand usor, fara a scoate total aerul din albusuri turnati intr-o tava tapetata cu ulei si faina (tava de 16/22) si coaceti la foc potrivit 25-30 min. Ouale le mixati 10 minute impreuna cu zaharul, pe baie de abur. Raciti amestecul si adaugati 100 ml frisca vegetala si mixati pana la ingrosare in amestec adaugati untul frecat spuma si nesul diluat in apa fierbinte si racit amestecati usor. Taiati blatul in doua insiropati primul blat cu sirop de zahar ars, intindeti crema, asezati celalat blat dati pt o ora la frigider apoi portionati si preparati.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web