Dorohoi News Logo

Supă cremă de roșii

supa-crema-de-rosii

Ingrediente:
8 rosii mari (circa 1kg)
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
0.5l apa
1 cub Knorr legume sau pasare
2 linguri pasta de tomate
sare si zahar (1 lgt)
piper
2 dl smantana
busuioc proaspat

Mod de Preparare: Rosiile se spala, se taie jumatati iar apoi se indeparteaza partea lemnoasa. Se taie apoi in sferturi sau jumatati de sferturi. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei, 3-4 minute sau pana cand devin translucide. Se adauga rosiile, apa, cubul Knorr, pasta de tomate, sarea, zaharul si piperul. Se amesteca si se da in clocot. Se lasa apoi la fiert, pe foc mic, 30 de minute.
Se toarna in blender si se mixeaza totul intr-o crema. Se poate folosi bineinteles si un mixer special, direct in oala. A pasat-o si prin sita, in acest fel devine foarte catifelata, iar orice urma de seminte de la rosii sunt indepartate. Se incalzeste supa pe foc din nou, se adauga smantana si mult busuioc proaspat tocat. Se potriveste de sare si/sau zahar daca mai este nevoie. A mai adaugat putin zahar la sfarsit, deoarece rosiile mele nu au fost prea dulci, iar supa era un picut prea acra. Se poate servi intr-un castron micut, ca si aperitiv, sau intr-o ditamai farfurie adanca ca si fel principal. Merge de minune cu paine prajita, ciabatta sau bagheta. Ma gandesc ca si niste crutoane ar merge de minune.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web