Dorohoi News Logo

Mini-pizza cu foietaj

mini-pizza-cu-foietaj

Ingrediente:
400 g aluat fraged
prosciutto
1 dovlecel
1 rosie
50 g de masline negre si verzi
50 g cascaval ras
pasta de rosii
1 lingurirta mutar
1 ou
busuioc
rozmarin
ulei de masline
sare
piper
oet balsamic

Mod de Preparare: Se intainde aluatul si se imparte in 2 dreptungiuri, avand grija sa taiem si fasii late de 1 cm, cu care inconjuram marginile dreptungiurilor. La cuptor se vor inalta si va fii ca o bordura pentru ingredientele din centru. Pe tava pentru cuptor se pune foaie de copt si se aseaza bucatile de foietaj. Se ung in centru cu mutar sau pasta de rosii, se presara cascaval ras. Se adauga fasii de dovlecel taiat cu razalitorul de cartofii. Deasupra se aseaza bucati de prosciutto, masline fara samburi tocate mare si felioare de rosie fara suc si samburi. Se condimenteaza, se presara cascaval ras, cimbru si rozmarin, uscat sau proaspat, de care aveti. Se stropesc cu ulei de masline, oet balsamic (optional), iar pe margini se dau cu ou batut, intins cu o pensula. Se coace cam 25 de minute in cuptorul incins deja.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web