Dorohoi News Logo

Gogoși cu mere

gogosi-cu-mere

Ingrediente:
120 ml lapte caldut
2 oua
1 lingura ulei
50 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
1 cutie crema de unt Milli
2 lingurite drojdie uscata
1/2 lingurita sare
550 g faina

Pentru umplutura:
2 mere
2 lingurite scortisoara
2 linguri zahar

Mod de Preparare: Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se presara cu zahar si scortisoara. Aluatul este cel clasic de gogosi. Se intinde intr-o foaie de 0.5 cm grosime, iar peste foaie se repartizeaza uniform cubuletele de mere. Se ruleaza cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii de cca 2 cm. Se mai lasa putin pe masa la crescut, apoi se pun la prajit in baie de ulei. Se prajesc pe ambele parti, se scot pe prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar din abundenta.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web