Dorohoi News Logo

Prăjitură cu struguri

prajutura-cu-struguri

Ingrediente:
125 g zahar
1 ou si un galbenus
100 ml ulei de floarea soarelui
200 ml lapte
300 g faina de griu
un pliculet praf de copt
zahar brun sau normal pentru suprafata prajiturii
strugure

Mod de Preparare: Cu ajutorul robotului zbatem oul, galbenusul si cele 125 g de zahar. Adaugam uleiul, nu tot odata ci amestecind lasam sa curga usor uleiul din pahar. Incalzim laptele foarte putin si-l adaugam la fel ca pe ulei. Intr-un vas, cernem faina, praful de copt, le amestecam bine si amestecind continuu si adaugam cu lingura faina peste compozitia din robot. Vom obtine o compozitie ca cea de pandispan. Ungem cu unt o tava dreptunghiulara de marime mijlocie, tapetam cu faina si rasturnam compozitia in ea. Spalam strugurii, nu vom avea nevoie de prea multe bobite, la mine au fost boabele mari si au intrat putine. Cine vrea, poate adauga struguri si in compozitie. Taiem boabele in doua, le scoatem semintele si le asezam deasupra prajiturii, fara sa apasam ca sa intre in aluat. Presaram deasupra zahar (atentie zaharul sa fie mai mascat ca va iesi mai frumoasa prajitura, recunosc ca al meu a fost brun dar cam fainos) si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 35 de minute, asa scria in reteta originala, facut testul cu scobitoare si doua vreo 22 de minute scos tava din cuptor. Prajitura trebuie taiata cind este rece, altfel riscam sa o rupem bucatele. Alaturi de cafeaua de dimineata, merge nemaipomenit de bine si atentie, nici nu-i prea dulce.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web