Dorohoi News Logo

Gogoși inelușe

Gogosi ineluse

Ingrediente:
2 galbenusuri de ou
2 lg zahar
150 ml lapte
125 apa
2 lg unt sau margarina la temperatura camerei
drojdie
coaja de lamaie
zahar vanilat
faina cat cere compozitia (aprox 500-600g)
ulei pt prajit

Mod de Preparare: Ne ocupam ce aluat. Punem faina intr-un castron, facem o gaura la mijloc in care punem zaharul si zaharul vanilat. Untul/margarina il amestecam cu galbenusurile de ou si il turnam peste faina. Obtinem un aluat sfaramicios, peste care punem drojdia. Laptele si apa se amesteca, si se toarna caldute peste aluat. Framanatam un aluat elastic, adaugand faina daca mai este nevoie, pana ce acesta nu se mai lipeste de maini. La sfarsit coaja de lamaie. Aluatul obtinut il dam pt cca 30-40 de minute, la dospit, intr-un loc cald. Apoi, il intindem pe o masa bine infainata in foaie de cca 1,5cm. Cu ajutorul unui pahar mai mare formam gogosile, iar cu unul mai mic gaura. Le mai lasam pe masa de lucru cca 30 de minute sa se odihneasca. Dupa ce au trecut si cele 30 de minute, le prajim in baie de ulei, pe ambele parti, la foc moderat pt ca se rumenesc f repede si nu vrem sa ramana crude in interior. Dupa ce le scoatem, le punem pe un servet pt a-si lasa surplusul de ulei. Noi serevit simple, doar cu zahar pudra, pt ca nu mai avut timp de altceva.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web