Dorohoi News Logo

Pui cu smântână

Pui cu smantana

Ingrediente:
carne de pui
ceapa
usturoi
cca 250 g smantana
1 lgt faina
sare, piper
patrunjel sau marar verde

Mod de Preparare: Pt inceput punem carnea la fiert cca 15-20 de minute in apa cu sare si putin delicat. Dupa ce am inspumat-o macar o data, o scoatem din apa. Supa o puteti folosi la ce vreti voi (supa de galuste, pilaf, ciorba, etc). In alta cratita, incingem putin ulei si prajim carnea pe ambele parti, la foc mic, pana se rumeneste putin. Apoi scoatem carnea si o tinem la cald. In uleiul ramas, calim ceapa tocata marunt. Cand aceasta incepe sa prinda culoare, tragem oala de pe foc, si punem lingurita de faina. Amestecam bine sa nu faca cocoloase, punem iar pe foc, foarte putin, tragem iar cratita si incepem sa adaugam treptat smantana, lingura cu lingura. Punem din nou pe foc, adaugam carnea si continuam sa amestecam. (Focul trebuie sa fie mic). Apoi punem si usturoiul pisat marunt si condimentam cu sare si piper. Daca sosul vi sa pare prea gros, puteti adauga putin supa, de unde a fiert carnea. Si la sfarsit Patrunjelul tocat marunt.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web