Dorohoi News Logo

Salată Olivier

salat-olivier

Ingrediente:
5 cartofi potriviti si de aceeasi dimensiune
4-5 morcovi
3 radacini de pastranac
1 telina
7-8 castraveti murati
un borcan de gogosari murati

pentru maioneza:
un nou fiert si unul crud,
ulei,
3 linguri smantana,
mustar si zeama de lamaie
sare si piper

Mod de Preparare: Se fierb morcovii, cartofii, telina si radacinile de pastarnac. Intre timp taiem cubulete gogosarii si castravetii, pe care ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare. Taiem cubulete si legumele fierte, le amestecam impreuna cu muraturile, condimentam cu sare, piper si boia si adaugam maioneza. A taiat inclusiv albusul de la oul fiert pentru maioneza. Amestecam bine toate ingredientele si dam pentru 1-2 ore la frigider. Ca o paranteza nu imi place absolut deloc salata aranjata ca un tort, impopotonata cu tot felul de inscriptionari si cu un strat generos de maioneza deasupra; cand eram mica, mergeam in vizita si daca aveam la masa un astfel de "tort", ocoleam cu succes maioneza de deasupra.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web