Dorohoi News Logo

Friptură de vițel cu sos roșu și tarhon

friptura-de-vitel

Ingrediente:
3 felii de antricot de vitel (600 g)
o capatana usturoi
2 rosii
250-300 ml suc de rosii
100 ml  vin alb
o lingura tarhon tocat marunt
o lingurita otet de mere
5-6 piper boabe,
4-5 boabe de coriandru,
2-3 - cuisoare,
2 buc foi de dafin
piper macinat,
sare dupa gust,
unt cu tarhon pentru uns feliile de carne
2-3 linguri ulei de masline

Mod de Preparare: Carnea se spala, se sterge sau se zvanta bine. Fiecare bucata de carne se infasoara in folie alimentara, se bate putin pe ambele parti, se unge bine cu unt cu tarhon pe ambele parti, dupa care se aseaza pe gratar, grill sau direct in tigaie pentru a se rumeni frumos pe ambele parti. Separat se prepara sosul. Rosiile spalate, decojite si maruntite se pun la fiert intr-o craticioara impreuna cu sucul de rosii, vinul, usturoiul pisat, mierea de albine sau zaharul, piper, coriandru, foi de dafin, scortisoara, cuisoare, piper macinat, sare dupa gust. In momentul in care sosul a fiert suficient se strecoara pentru a obtine un sos rosu, fin si limpede. Se va turna inapoi in craticioara, se adauga 2-3 linguri de ulei de masline, se pun bucatile de carne si se mai lasa pe foc pana este patrunsa carnea. Spre sfarsit se adauga tarhonul tocat si se mai da intr-un clocot.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web