Dorohoi News Logo

Prăjitură cu mere și bezea

Prajitura cu mere si bezea

Ingrediente:
1 kg mere,
50 g zahar,
un plic zahar vanilat,
o lingurita scortisoara,
200 g faina,
100 g unt,
1 galbenus,
1 lingura vin alb,
2 linguri zahar,
1 lingura smantana,
un praf de sare,
4 albusuri,
100 g zahar.

Mod de Preparare: Merele se dau pe razatoarea cu dintii mari. Se pun intr-o cratita cu 50 g zahar si se amesteca. Se lasa pe fac pana scade zeama lasata de mere. Dupa ce stingem focul adaugam zaharul vanilat si praful de scortisoara. Amestecam faina cu untul, 1 galbenus, vinul, 2 linguri de zahar, smantana, praful de sare si amestecam bine. Se framanta bine aluatul, se imparte in doua si se intind 2 foi. Intr-o tava unsa cu unt punem prima foaie, adaugam jumatate din compozitia de mere, punem cealalta foaie si restul de mere. Deasupra se pun albusele batute spuma cu 100 g zahar. Se introduce tava in cuptor si se lasa la foc mic pana se usuca albusul. Se taie dupa ce s-a racit.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web